TERUG

Mijn naam is Martin Vink. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Geboren in een woning aan het van Oldenbarneveldtplein en opgegroeid aan de Krispijnseweg. Daar heb ik vanaf mijn 2e jaar tot mijn trouwen in 1987 gewoond. Sinds het begin van deze eeuw tot eind 2008 woonde ik alleen in een appartement in Dordrecht. Sinds november 2008 heb ik een relatie met Petra Schrijver. Op 25 mei 2009 zijn wij getrouwd en zijn wij in onze nieuwe woning in de Smitshoek, in Dordrecht gaan wonen.

Na de lagere school, de MAVO en de MTS (afd. werktuigbouw) heb ik, in aansluting op mijn stage een half jaar bij een dieselmotorenbedrijf gewerkt en 2 maanden bij een staalconstructiebedrijf. Al snel werd mijn grote passie waar en werd ik aangenomen bij de brandweer in Dordrecht. Ik was toen al vrijwilliger in Dordrecht vanaf oktober 1986. Ik werd in juli 1987 aangenomen als brandwacht/centralist en werd ingedeeld in ploeg B. 

In 1992  werd de alarmcentrale van de brandweer Dordrecht losgekoppeld en moesten de zittende centralisten de keus maken of zij volledig centralist wilden worden of in de ploeg blijven. Ik heb toen gekozen voor het centralistenvak omdat dit een enorm boeiend en spannend beroep is. Er is geen dienst hetzelfde.

In 2001 zijn de centralisten die in dienst waren bij de brandweer Dordrecht allemaal in dienst gegaan bij de Politie Zuid-Holland Zuid. Dit om verdere integratie van de werkzaamheden mogelijk te maken.

In oktober 2003 ben ik weer lid geworden van de vrijwillige brandweer van Dordrecht en draai sindsdien weer diensten mee met de beroepsploegen. Vanaf juni 2011 ben ik bevelvoerder bij de brandweer Dordrecht en geef leiding aan de groep vrijwilligers op de post Oranjepark.

Naast mijn werk als centralist en brandweerman heb ik nog een aantal hobby's (eigenlijk teveel).     

- Modelspoor

- Voertuigen van de hulpdiensten in Dordrecht nabouwen in schaal 1:87

- Spoorwegen

- Fotografie

 

       

@Hobby

       

@Work