AS1 Faun

Als basis voor het model dienst een Roco model uit de militaire serie van een Peterbild Brandweerwagen. De Faun is in model niet verkrijgbaar en ik vond dit het meest overeenkomen.
Als eerste wordt het model geheel uit elkaar gehaald. Onderdelen die niet nodig zijn verdwijnen in de rommelbak. De rest wordt zorgvuldig bewaard tot ze nodig zijn.
Het drie-assige chassis wordt ingekort naar en twee-assig chassis.
De motorhuis lijk enigzins op die van de Faun. De Faun heeft alleen aan de zijkant twee rijen rosters. De Peterbild heeft één rij roosters die wat groter zijn.
Met een vijl zijn er van één rij in korte tijd twee rijen gemaakt. ook de naam 'Peterbild' die aan de voorzijde op de grille stond id met uiterste voorzichtigheid weggevijld.
Van het oorspronkelijke model wordt verder nog de voorzijde van de cabine, met de voorruit, gebruikt. De rest moet zelf gebouwd worden. Dit wordt gedaan van Evergreen platen en strips in allerlei diktes. Aangezien er geen tekeningen zijn en dus ook geen maten, moet het e.e.a. gegokt worden. Ik had natuurlijk naar PiT in Almere kunnen rijden om het grote voorbeeld op te meten, maar dat vond ik iets te gortig. We moeten het dus met de foto's doen.
Het model van de achterzijde gezien.
Ook de opbouw waar de watertank in zat is gereed., verder is het chassis achter deze opbouw aangepast.
Na na vele uren meten, snijden, vijlen en lijmen is het model gereed voor de schilder.
Nog even een blik van de andere zijde.
Het model in de grondverf.
De eerste rode laag.
En helemaal in kleur. De zuigslangen zijn nog niet helemaal wat ik er van verwacht, die worden nog eens aangepast.
Het model is klaar. Ik heb het idee dat het model iets te groot is dan hoort. Zo is het frame met rek voor de ladders iets te hoog, maar ik vind het allersinds redelijk.