De GMC in beeld

foto's van 05-02-2014.

Zo ziet de GMC er uit als je binnenkomt. op de voorgrond zijn 2 intaketafels. Links voor de medische meldingen en rechts voor de politiemeldingen.
De GMC vanuit een andere hoek met op de voorgrond de intake en uitgifte tafel van de brandweer, dis tevens de uitgifte verzorgt van de ambulanceritten. Ernaast de 2e intaketafel voor de medische meldingen en mee de uitgifte van de ambulanceritten verzorgt.
Weer een andere positie. Hier de beide tafels van de politie. Intake en Uitgifte.
Een overzichtsfoto van de GMC.
Dit zijn die intaketafels. Ze zien er bijna hetzelfde uit als de uitgifte tafels, alleen ontbreekt hier C2000. Men kan dus niet met de voertuigen praten en niet alarmeren en worden alleen bezet als er voldoende personeel aanwezig is of bij drukke diensten zoals de jaarwisseling.
De plek was ooit bedoeld voor de senior. deze kon hier vandaan alle lopende processen monitoren en eventueel bijsturen. In de praktijk wordt er weinig gebruik van gemaakt.
Zo ziet een bedientafel van de uitgifte er uit. Hier de brandweer tafel. Links op de tafel staat de Arbi, het telefoontoestel waarop alle telefoontjes binnenkomen.Naast de telefoonhoorn staat de switchbox. Dat is en kastje waarmee er geschakeld kan worden tussen de verschillende schermen, zodat er maar 1 muis en 1 toetsenbord nodig zijn. Naast de muis staat de communicatieset voor C2000. De 6 schermen zijn als volgt ingedeeld: Linksboven: CityGis, een kaartsysteem waarop de locaties van de meldingen zichtbaar zijn en waarop de politieauto's en de ambulances gevolgd kunnen worden. Op de bovenste drie schermen kunnen diverse programma's gestart worden zoals intranet en daarin internet en je eigen mailbox, zoals te zien in het middelste scherm.Het rechtse scherm is multifunctioneel. Op dit scherm kunnen meerder andere computers opgeroepen worden met de switchbox zoals het OMS systeem en de WAS, het systeem op de sirenes te laten gaan, Een computer waarop meegekeken kan worden met de beveiligingscamera's in Dordrecht en de camera's langs de spoorzone en 1 waarop er meegekeken kan worden met de politiehelicopter.Het scherm links onderin en in het midden is voor GMS en rechts onderin is het C2000 scherm.
City Gis
Intranet met internet en de mail.
De camera's langs de spoorzone
of meekijken met de heli
1 scherm van GMS met links het deel tbv de ambulances en rechts het scherm tbv de binnenkomende meldingen.
Het andere GMS scherm met links het brandweerdeel en rechts het politie deel.
C2000 met de gespreksgroepen voor de brandweer in beeld.
En nog even een totaaloverzicht.